Vi är M8, åttornas musikklass på Djurgårdsskolan i Eskilstuna. Vi är en härlig klass med 30 elever och våra två mentorer. Vi är en klass som är pratglada, sociala och snälla. Vi har kör tre timmar i veckan och just nu jobbar vi på en musikal som vi ska ha tillsammans med klass M9 från samma skola.

Vi är mycket exalterade över denna webbplats där vi kommer lägga ut massa information om vår musikal och våra skolarbeten. Vi tänker att den här sidan är för dig som vill veta lite mer om hur det är att gå i musikklass, för våra föräldrar eller du som är allmänt intresserad över hur det ser ut i vår klass.

Denna webbsidan är tänkt för att hjälpa oss med att nå de olika målen i ämnena svenska och musik då vi kommer publicera olika texter och arbeten inom de ämnena. I och med att vi kopplar samman hemsidan med ett riktigt uppdrag, våran musikal och skolarbeten så jobbar vi med olika kunskapskrav. Genom arbetet lär vi oss att hantera källor och skriva varierande texter som också allmänheten kan läsa. Allt som vi publicerar här är vårt egna material. Artiklar och intervjuer etc. som vi skrivit i svenska. Även bilderna är tagna av oss.

Vi skulle vilja åka på klassresa men det är svårt att få in pengar på en så stor skola i en stad där väldigt många vill sälja saker för att få in pengar. Att göra nytta för andra och skapa någonting själva är ett roligare sätt att få in pengar istället för att bara sälja saker. Att vinna 20 000 kr skulle vara en stor hjälp för oss att kunna åka någonstans.